Veelgestelde vragen

Antwoord op al uw vragen

Wij hebben geprobeerd alle vragen, die wij vaak krijgen op deze pagina te beantwoorden. Staat u vraag er niet tussen? neem dan gerust contact met ons op.

Camping

 • Is Recreatiepark De Oude Maas het gehele jaar geopend?

  Onze camping en jachthaven is het gehele jaar geopend. In de winter zijn alleen onze verharde camperplaatsen geopend.

  Hier kunnen dan campers en/of caravans staan. Deze zijn voorzien van water (wanneer het niet vriest), elektra en afvoer en zijn prachtig gelegen uitkijkend uit op de Oude Maas en onze haven.

 • Kunnen wij arriveren buiten de openingstijden van de receptie?

  Verwacht u na sluitingstijd van de receptie te arriveren? Geef dit dan aan bij uw reservering en wij zullen een late aankomst check in voor u regelen. Dit is uitsluitend mogelijk voor onze camperplaatsen, oude maas plekken en tentplekken aan de rivier met of zonder auto. Op ons autovrije kampeerveld zijn aankomsten met caravans na sluitingstijd van de receptie niet mogelijk.

  In de wintermaanden wanneer het erg vroeg donker is kunt u alleen aankomen tijdens openingstijden van de receptie.

   

   

   

 • Het is mijn vertrek dag en ik moet om 12 uur uitchecken. Kan ik ook later vertrekken dan 12 uur?

  Helaas komt aan alles een einde. Zo ook aan uw heerlijke vakantie. Gelukkig hoeft u ’s ochtends niet te haasten want de kampeerplaats hoeft pas om 12.00 uur vrij te zijn. Het is meestal mogelijk om nog een halve dag bij te boeken, tegen betaling, indien de kampeerplaats nog beschikbaar is.

  In het hoogseizoen is dit door de drukte soms niet mogelijk. Er staan dan namelijk weer nieuwe gasten te trappelen om hun vakantie te vieren. Op de camperplaatsen kan het sowieso niet op vrijdag zaterdag en zondag.

 • Accepteren jullie kortingskaarten?

  Wij staan met een vermelding in de ACSI gids, elk jaar worden wij door hen gekeurd maar wij hanteren onze eigen laagseizoentarieven en onze langkampeer aanbiedingen. Klik hier voor meer informatie.

 • Ik heb een voorkeur voor een bepaalde plek op uw camping, kan ik deze reserveren?

  Wij doen ons uiterste best om uw voorkeur te realiseren, maar kunnen dit niet garanderen.

 • Wanneer moet ik betalen?

  Bij de bevestiging per mail zit een betalingslink, u kunt via Ideal betalen.

  Wij vragen een aanbetaling van 50% en de restbetaling 2 weken voor aankomst. Indien u een reservering binnen een maand voor vertrek vragen wij uw betaling per ommegaande.

   

 • Heeft de camping een restaurant?

  Wij beschikken zelf niet over een horeca gelegenheid. Er zijn er wel diversen in de omgeving waarvan enkelen op loopafstand.

 • Mag ik zwemmen in de rivier De Oude Maas en in jullie haven?

  Als het warm is, is het verleidelijk om verkoeling te zoeken in de Oude Maas. Maar zwemmen in de rivier en onze haven is vanwege de sterke stromingen gevaarlijk en derhalve niet toegestaan.

 • Hoe kan ik TV kijken op het park?

  U kunt televisie kijken via uw eigen schotel of via uw eigen Digitenne kastje. Op de meeste plaatsen is schotelontvangst beschikbaar. Wij hebben geen CAI.

 • Kan ik (elektrische) fietsen huren op de camping?

  Bij de receptie is het mogelijk om fietsen te huren zodat u onze prachtige omgeving kunt verkennen. Vraagt u bij onze receptie gerust naar de gratis routes. Wij verhuren geen elektrische fietsen.

 • Zijn honden toegestaan op de camping?

  Uw beste vriend is welkom. Voor het plezier van medegasten is de hond vanzelfsprekend altijd aangelijnd. Per kampeerplaats is 1 hond toegestaan.
  Voor de kosten, zie tarieven.

 • Zijn er auto’s toegestaan op het camping terrein?

  Ons kampeerterrein is autoluw, na het lossen van uw caravan en spullen mag u daarna op een van onze twee dichtbij gelegen parkeerplaatsen parkeren.

   

 • Zijn barbecues toegestaan op de camping?

  Barbecueën is alleen toegestaan op de camping indien de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden. Gebruik een veilige barbecue, houd brandblusmiddelen bij de hand en gebruik geen spiritus maar aanmaakblokjes. Op de camping zijn vuurkorven niet toegestaan.

 • Kan ik een bijzettentje plaatsen bij mijn kampeerplaats?

  Een bijzettentje van maximaal 4m2 is toegestaan. Voor de kosten, zie tarieven.

 • Hoeveel ampère elektra hebben de kampeerplaatsen op de camping?

  Alle kampeerplaatsen voor caravans op de camping beschikken over 10 ampère elektra. De camperplaatsen aan de jachthaven en de caravanplaatsen Oude Maas beschikken over 16 ampère.  Alle camperplaatsen aan de Oude Maas hebben 6 ampère.

 • Is er waterafvoer bij de kampeerplaatsen?

  Alleen op de camperplaatsen is waterafvoer aanwezig. In ons sanitair gebouw is er gelegenheid om uw chemisch toilet te legen en voor campers is er bovendien een camperservicepunt om de vuilwatertank te ledigen.

 • Is er WIFI op Recreatiepark De Oude Maas?

  Wij bieden op nagenoeg het gehele park een gratis basis wifi aan om bv een appje te versturen of het lezen van uw mail. Streamen, TV kijken, netflixen kan niet met deze basiswifi.

   

 • Is de camping toegankelijk voor mindervaliden?

  Er is een mindervaliden toilet en douche aanwezig op ons park, hiervoor kunt u tegen een borg een sleutel verkrijgen bij de receptie.

  Geef dit aan bij uw reservering dan reserveren wij een plek dicht bij het toiletgebouw.

 • Is permanente bewoning toegestaan?

  Permanente bewoning van het kampeermiddel is niet toegestaan. Kampeerders dienen te beschikken over een vaste woon- of verblijfplaats.

 • Moet ik betalen voor mijn visite?

  Bezoek is van harte welkom op ons park. Zij hoeven hiervoor niet te betalen (uitsluitend parkeerkosten indien uw bezoek met de auto komt). Bezoek dat een nachtje blijft logeren betaalt per persoon per nacht (exclusief toeristenbelasting). Voor de kosten, zie tarieven.

 • Kan ik koelelementen laten invriezen?

  Jazeker, u kunt uw koelelementen afgeven bij onze receptie. De medewerkers plaatsen ze dan in de grote vriezer, hier kunt u ze later weer ophalen.

 • Is de camping ook met het openbaar vervoer bereikbaar?

  Op nog geen 3 km afstand ligt het treinstation van Barendrecht. U kunt hier gratis parkeren. Ook heeft dit station een fietsenstalling. Met uw chipkaart kunt u een afgesloten box huren. Vanaf station Barendrecht zijn de steden Rotterdam en Dordrecht gemakkelijk te bereiken In het op loopafstand gelegen Heerjansdam rijdt de buurtbus. Door gebruik van kleine bussen en de inzet van vrijwilligers is dit vervoer te realiseren. Op zon- en feestdagen wordt niet gereden. De dienstregeling is opgenomen in de ov-reisplanners. Reizigers met de buurtbus kunnen betalen met de ov-chipkaart.

Jachthaven

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact op

Dit zeggen onze gasten:

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-07-2020

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-08-2021

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (7 & 9 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2021