Vissen

Vissen

De getijdenrivier de Oude Maas, waaraan ons park ligt is een goed viswater. Omdat de rivier relatief dicht bij zee ligt, is de getijden werking goed merkbaar: ook voor de vissen die, afhankelijk van hoog- en laagwater, verschillende zones bezoeken om te azen. Met deze wetenschap kan de sportvisser zijn juiste stek goed vinden.

En wat dacht u van de visstand; roofvis zoals snoekbaars en baars is het hele jaar door te vangen, als grote scholen witvis, zoals blankvoorns, de beschutting van de haven opzoeken. In de zomer komt daar de roofblei nog bij, die zich, met name in de vroege ochtend en in het begin van de avond jagend in de stroomnaden te goed doen aan de jonge aasvissen die de rivier rijk is. Grove windes en scholen brasems trekken onzichtbaar voorbij en zijn goed te bevissen en te vangen met de winkle picker. Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen en mag sinds 2013 ook gericht worden bevist. Terugzet plicht is nog wel van toepassing!

De dynamiek van de getijden, alsmede de afvoer van regenwater zorgt voor een flinke stroming. Goed voor de visserij, maar pas uw materiaal wel aan. Vanaf de fraaie vissteiger op onze camping of vanaf de oeverzones op loopafstand van onze camping kunt u heel goed uw sportvisserij beoefenen.

Het is niet toegestaan om in de jachthaven te vissen. Wanneer u ligplaatshouder of passant bent of op onze camping verblijft, mag u alleen vanaf het prieeltje aan de waterkant vissen.

Ook de bootvisser kan zich op de Oude Maas helemaal uitleven; de rivier heeft een puike populatie snoekbaars, die verticaal vissend, dropshottend of trollend bevist kan worden. Succes gegarandeerd! Verblijft u op onze camping dan kunt u eenvoudig gebruik maken van de op ons park aanwezige trailerhelling. Uw trailer blijft dan gratis en veilig op ons terrein staan.

Dit zeggen onze gasten:

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (7 & 9 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2021

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-07-2020

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-08-2021