Evenementen

In de buurt van onze camping en jachthaven

Evenementenkalender 2024

Onderstaand vindt u een aantal leuke festivals en evenementen op fietsafstand van ons park. Er staat vast iets voor u bij.

13 – 14 april 2024 Marathon Rotterdam

De absolute wereldtop staat aan de start op de bruisende Coolsingel in Rotterdam naast vele duizenden andere lopers. Het marathonweekend is een mix van (top)sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.

27 april Koningsdag

Rotterdam, Dordrecht en de omliggende dorpen vieren op 27 april uitgebreid Koningsdag… markten, feesten en veel, heel veel oranje.

5 mei 2024 Bevrijdingsfestival Rotterdam

In Het (Euromast) Park in Rotterdam vieren we dat er sinds WO II in Nederland in vrijheid geleefd kan worden en staan we stil bij onvrijheid in de wereld. Op het festival is voor ieder wat wils met muziek, kunst, theater, een foodcourt en een kinderprogramma.

24-25-26 mei 2024 Dordt in Stoom – Dordrecht

Dordt in Stoom is een groots stoom evenement in Dordrecht met schepen, walsen, tractoren, treinen en andere machines op ware grootte en op schaal. Tevens rijden er oldtimer bussen en is er een modelbouw show.

8 juni 2024 Oldtimers Event Oud-Beijerland

Er zullen fantastische oldtimers te zien zijn op de Oost- en West-Voorstraat rond de Vliet in Oud-Beijland. Ga ze bewonderen!

7 juni 20224 Wanty live Dordrecht

De beste live acts in het Wantijpark. Op het programma staan o.a. Di-rect, De Jeugd van Tegenwoordig, Mart Hoogkamer en Van Dik Hout. Kaarten zijn te koop.

8 juni 2024 Wantijpop Dordrecht (gratis)

Wantijpop in Dordrecht is een gratis muziekfeest voor vrienden en families. Op zaterdag kun je terecht voor o.a. de beste pop, hiphop, rock en soul in het Wantijpark. De gemoedelijke sfeer en de prachtige locatie is kenmerkend. Het evenement is vrij toegankelijk.

9 juni 2024 Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Lepeltje Lepeltje komt tijdens het lange weekend van Hemelvaart weer naar Dordrecht. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei zijn er de meest uiteenlopende gerechten in het Weizigtpark te proeven. Ondertussen spelen bands en DJ’s de heerlijkste muziek, vermaken de kids zich optimaal en is er ook nog een mooie-spullen-markt. Zoals altijd is de toegang gratis. Kortom: hét recept voor een heerlijk Hemelvaartweekend parkhangen!

15 juni 2024 RotjeKoor in Rotterdam

RotjeKoor wordt georganiseerd in het gezellige centrum van Rotterdam. Een gratis korenfestival met binnen- en buitenpodia op bijzondere en historische Rotterdamse plekken. Op het programma een diversiteit aan koren. Groot of klein, alle leeftijden, alle culturen, alle genres: iedereen is welkom!

23 juni 2024 Swan Market Dordrecht

Op het Statenplein in Dordrecht bieden150 creatieve ondernemers toffe producten en het verhaal erachter aan. Zoek je zelfgemaakte, creatieve producten, dan is dit evenement een walhalla! Handgemaakte producten die veelal vintage of biologisch zijn wisselen elkaar af met foodtrucks en muziek. Van producten voor in huis en sieraden tot en met tassen en planten: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop.

28 – 29 juni 2024 Rotterdam Bluegrass Festival (gratis)

Op het Pijnackerplein in het Oude Noorden van Rotterdam lekker luisteren en dansen op Amerikaanse rootsmuziek (Bluegrass).

7 juli 2024 Dordtse Boekenmarkt Dordrecht

De Dordtse Boekenmarkt overspoelt de straten van het historische centrum van Dordrecht. Natuurlijk zijn er ontzettend veel boeken op de kop te tikken. Ook strips, historische romans en bijzondere uitgaven zijn uitgestald op de vele kramen. Daarbij kunt u genieten van gratis muziekoptredens.

7 juli 2024 Metropolis Festival Rotterdam

Dit gratis festival in het Zuiderpark in Rotterdam biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan.

12 – 13 – 14 juli 2024 Big Rivers Dordrecht

Dordrecht is in juli weer even het New Orleans van de lage landen. De paarse, groene en gouden Mardi Gras kettingen kunnen weer uit de kast voor het meerdaagse gratis muziekfestijn Big Rivers. Op verschillende podia in de stad zijn er muzikale activiteiten voor jong én oud. Tevens is er een festivalmarkt, die plaatsvindt in de Grotekerksbuurt en op de Groenmarkt.

12 – 13 – 14 juli 2024 North Sea Jazz Festival Rotterdam

North Sea Jazz: Nederlands grootste en bekendste jazz-festival. Elk jaar een brede programmering van pop tot experimenteel. Drie dagen lang het neusje van de zalm van de jazz, fusion en aanverwante stromingen.

24 – 25 augustus 2024 Rockabilly Square Dordrecht

Haal de petticoats van zolder, trek die polkadots maar uit de kast en zet je haar in de lak, want dit weekend gaan we terug naar de jaren ’50 en ’60, denk aan rock and roll muziek, petti coats, oldtimers, foodtrucks, een barbier en stand met kleding en lifestyle producten. Tijdens het gratis festival Rockabilly Square klinkt vanaf drie podia op het Statenplein en Statenplaats aanstekelijke rock-’n-roll. Grote kans dat je niet stil kan blijven staan.

24 augustus Weekend van de Romantische muziek Rotterdam

In het park bij de Euromast biedt dit gratis festival klassieke romantische muziek en verder is er veel aandacht voor lekker eten en drinken, romantische literatuur en -schilderkunst.

7 september 2024 Nacht van de Kaap Rotterdam

Op zaterdag 7 september 2024 verandert de Rotterdamse volksbuurt Katendrecht in het ondeugende zeemanskwartier dat het ooit was. Zwier door de zalen van het SS Rotterdam, pak een polonaise me in het Grootste Danspaleis van Nederland, maak een salto in Sauna Zuid en pink een traantje weg tijdens de weergaloze Ode aan de Nacht.

6 – 7 – 8 september 2024 Wereldhavendagen Rotterdam

Tijdens de Wereldhavendagen laat Rotterdam de bezoekers weer zien welke mogelijkheden de haven te bieden heeft. Zo worden er presentaties gegeven door bedrijven die in de haven werkzaam zijn, de één nog spectaculairder dan de ander. Net als alle andere jaren zal het startschot van de Wereldhavendagen gegeven worden op vrijdagmiddag met een bijzondere openingsact en ook op de zaterdagavond zal het prachtige vuurwerk wederom niet ontbreken!

14 september 2024 Dordrecht Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendagen gaan deuren open die anders gesloten blijven. Er ontwaakt een geheel nieuwe wereld. Van vrijmetselaars en piraten tot die van de nieuwe rijken. Bezoek de monumenten van je keuze en loop mee met één van de stadswandelingen. Of geniet van de muziekprogrammering.

27 – 29 september 2024 Nationale Taptoe Ahoy Rotterdam

In een ruim twee uur durende show, met een diversiteit aan muziek, indrukwekkende lichtshows en spectaculaire effecten, treden naast vrijwel alle Nederlandse militaire orkesten, zang-, dansgroepen en diverse artiesten, ook speciale buitenlandse gasten op. Dit jaar zijn dat de USAF Honor Guard Drill Team (USA) en The Guards Band of the Finnish Defence Forces (Finland).

13 – 31 december 2024 Dordtse Decemberdagen Dordrecht

De binnenstad van Dordrecht is tijdens deze periode een cadeau op zich! Sfeervolle (winkel)straten met prachtige verlichting, een lichtjesroute, diverse activiteiten voor het hele gezin en niet te vergeten alle gezellige kerstbomen die verspreid in de binnenstad staan.

Dit zeggen onze gasten:

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-08-2021

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-07-2020

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (7 & 9 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2021

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018