Evenementen

In de buurt van onze camping en jachthaven

Evenementen

Rotterdam is een van de beste festivalsteden ter wereld. De festivalkalender van City Rotterdam presenteert een actueel overzicht van de beste festivals en evenementen van Rotterdam. Laat je inspireren en vind jouw favoriete Rotterdamse festival! https://www.cityrotterdam.com/festivalkalender-rotterdam/


Museumnacht010 7 maart 2020
Tijdens Museumnacht010 krijg je de unieke kans om nachtelijk rond te dwalen en te ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft. Voor de nacht koop je een kaartje waarmee je alle musea, galerieën en overige deelnemende culturele locaties kan bezoeken.

Marathon Rotterdam 5 april 2020
De absolute wereldtop staat aan de start op de bruisende Coolsingel in Rotterdam naast vele duizenden andere lopers. Het marathonweekend is een mix van (top)sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.

Koningsdag 27 april 2020
Rotterdam viert op 27 april uitgebreid Koningsdag verspreid over heel de stad.

RotjeKoor in Rotterdam 9 mei 2020
RotjeKoor wordt georganiseerd in het gezellige centrum van Rotterdam. Een korenfestival met binnen- en buitenpodia op bijzondere en historische Rotterdamse plekken. Op het programma een diversiteit aan koren en ensembles. Groot of klein, alle leeftijden, alle culturen, alle genres: iedereen is welkom!

Eurovisie Songfestival 12-16 Mei
Het Eurovisiesongfestival 2020 is de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Nederland werd het aangewezen gastland, omdat Duncan Laurence met “Arcade” namens Nederland de overwinning binnenhaalde op het Eurovisiesongfestival 2019 in Israël. De organisatie koos voor Rotterdam Ahoy als locatie voor het evenement.

Zomercarnaval Rotterdam 24 en 25 juli  2020
Zomercarnaval in Rotterdam is een kleurrijk en vrolijk evenement (bestaande uit de Queen Election, Warming-Up, Straatparade en Mercado). Het swingende festival trekt ieder jaar duizenden dansers en bezoekers naar de stad.

Dordt in Stoom 5, 6 & 7 juni 2020
In juni 2020 wordt voor de 19e keer DORDT IN STOOM, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht, gehouden. De toegang is gratis.

Wantijpop in Dordrecht 13 juni 2020
Wantijpop in Dordrecht is een gratis muziekfeest voor vrienden en families. Op zaterdag 13 juni 2020 kun je terecht voor o.a. de beste pop, hiphop, rock en soul in het Wantijpark. De gemoedelijke sfeer en de prachtige locatie is kenmerkend. Het evenement is vrij toegankelijk.

Spuidagen in Oud-Beijerland 3 en 4 juli 2020
Maritiem feest rondom de haven en het centrum van Oud-Beijerland. Een vol programma vol entertainment, muziek en een gezellige nautische markt.

Big Rivers in Dordrecht 17,18 en 19 juli 2020
Big Rivers is een gratis toegankelijk festival dat jaarlijks plaatsvindt in de prachtige historische binnenstad van Dordrecht. Big Rivers bestaat uit een driedaags muziekfestival. Meer dan 100 acts spelen op 10 podia in de Dordtse binnenstad.

Dordtse Boekenmarkt – exacte datum nog onbekend ieder jaar in juli
De Dordtse Boekenmarkt overspoelt de straten van het historische centrum van Dordrecht. Natuurlijk zijn er ontzettend veel boeken op de kop te tikken. Ook strips, historische romans en bijzondere uitgaven zijn uitgestald op de bijna 600 kramen. Daarbij kunt u genieten van gratis muziekoptredens.

North Sea Jazz Festival Rotterdam 10 t/m 12 juli 2020
Rotterdam – Nederlands grootste en bekendste jazz-festival. Elk jaar een brede programmering van pop tot experimenteel. Drie dagen lang het neusje van de zalm van de jazz, fusion en aanverwante stromingen.

Bierfestival HOP  31 juli – 1 augustus 2020 (datum nog niet bevestigd)
Jaarlijkse must! Lekkere biertjes, heerlijk sfeertje en dat in één van de mooiste parkjes van Rotterdam! Naast al het bierplezier staat ook de muziek centraal op HOP: goede live acts worden afgewisseld met toffe opkomende DJ’s. Omdat het goed bier heerlijk gaat met goed eten, nodigen we ook altijd de tofste streetfood-cateraars uit.

Wereldhavendagen Rotterdam 4 t/m 6 september 2020
Tijdens de Wereldhavendagen laat Rotterdam de bezoekers weer zien welke mogelijkheden de haven te bieden heeft. Zo worden er presentaties gegeven door bedrijven die in de haven werkzaam zijn, er worden demonstraties gegeven waarbij de één nog spectaculairder is dan de ander. Net als alle andere jaren zal het startschot van de Wereldhavendagen gegeven worden op vrijdagmiddag met een bijzondere openingsact en ook op de zaterdagavond zal het prachtige vuurwerk wederom niet ontbreken!

Bierfestival Schuim in Dordrecht september 2020 (nog geen datum bekend)
Een pilsje, pintje, brouwsel, gerstenat, vaasje, fluitje en soms ook wel de beste vriend van de man. We hebben het natuurlijk over bier. Het ‘heilige’ drankje wordt meestal eind september in het zonnetje gezet tijdens het Bierfestival Schuim in Dordrecht. Regionale topbrouwers laten je kennis maken met hun speciaal bieren op het festivalterrein van de Vismarkt.

 

Dit zeggen onze gasten:

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-02-2019

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-01-2019

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (4 & 6 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2018