Dorpen Steden en natuur

Dorpen en Steden

Recreatiepark De Oude Maas is omringd door leuke dorpjes en interessante steden. Op fietsafstand liggen bijvoorbeeld enkele goed bewaarde oude dorpskernen zoals die van Barendrecht, Oud-Beijerland en Rhoon. Ook het monumentale kerkje van Kijfhoek uit 1368 in Zwijndrecht en de Pendrechtse Molen, een rijksmonument uit 1731 zijn een bezoek waard! Kinderdijk ligt op een steenworp afstand en is een leuke fietsroute vanaf ons park.
Niet ver van ons park liggen de steden Rotterdam, Dordrecht en Gouda.


Dordrecht
Deze stad mag zich met recht de oudste stad van Holland noemen. De duizend monumenten bepalen nog steeds het gezicht van deze middeleeuwse stad. Trek uw wandelschoenen maar vast aan! Voor bijvoorbeeld de gezellige stadswandeling: ‘Rondje Dordt’. Iedere zomer overspoelt de Dordtse boekenmarkt met bijna 600 kramen, de straten van het historische centrum. Ook is hier elk jaar de beroemde kerstmarkt.


Rotterdam
Wereldwijd bekend om haar haven. Een echter aanrader is dan natuurlijk een rondvaart met de Spido .Tegenwoordig staat Rotterdam ook bekend om de moderne architectuur die overal in de stad te vinden is. Denkt u aan de Erasmusbrug, de Markthal en de Kubuswoningen. Leuke attracties in Rotterdam zijn:

 • Diergaarde Blijdorp
 • Euromast
 • Stoomschip SS Rotterdam
 • Wereldmuseum
 • Winkelen in de koopgoot
 • Katendrecht

Moe van het bezichtigen of winkelen dan kunt u gaan genieten op een van de vele terrassen die Rotterdam rijk is. De bekendste terrassen van Rotterdam vind u in de Oude Haven of bij Hotel New York. Kortom een bruisende, gastvriendelijke metropool waar ook nog eens vele festivals worden georganiseerd (zie ook de evenementenkalender op onze site).

 

Natuur

Liefhebbers van natuur kunnen zich goed vermaken in de omgeving van ons recreatiepark. De natuurgebieden grenzend aan ons park zijn de Rhoonse en Carnisse Grienden en staan bekend om de (geknotte) wilgen. De Rhoonse en Carnisse Grienden zijn zoetwater getijde grienden en staan onder invloed van eb en vloed. Naast de vele vogels die er nestelen vindt u in dit moerasachtige stukje natuur ook bijzondere planten.

Karakteristiek voor de omgeving van ons park zijn ook de polderlandschappen met sloten en boerderijen, dijken en landweggetjes. Dat wordt zeker genieten van fraaie vergezichten en verrassende doorkijkjes op het water. Een fijn gebied met bijzondere flora en fauna waardoor u heerlijk kunt dwalen al wandelend of fietsend.

Bij onze receptie hebben we diverse leuke fiets- en wandelroutes.


De Blauwe Verbinding
De Blauwe Verbinding’ is een bijzondere waterverbinding tussen de Zuidpolder in Barendrecht, , het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon en het Zuiderpark in Rotterdam.
Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied. Maar hij functioneert ook als waterberging én legt ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. Bij de receptie hebben we een plattegrond met de mogelijkheden.


Senioren
Recreatiepark De Oude Maas biedt senioren vele mogelijkheden om een fijne vakantie te vieren en heerlijk tot rust te komen…. Vanaf de waterkant op ons park naar de vele schepen op de rivier de Oude Maas kijken. Of met een boek in de zon, dat is allemaal prima natuurlijk! Maar wilt u toch ook genieten van een leuke omgeving dan hoeft u niet ver. Wat denkt u van een rustige wandeltocht langs de rivier De Oude Maas, even pauzeren op een bankje. Of speelt u graag een partijtje golf. Dat kan op de nabijgelegen golfbaan in Rhoon.

Vind u het ook zo fijn even geen auto’s. Onze grote campingveld is autovrij. Wilt u wel de auto bij uw kampeerplek? Reserveer dan een van onze comfortplaatsen.


Kinderen
Als het maar even lekker weer is kunnen uw kinderen zich prima vermaken in onze nieuwe speeltuin met klimtoren, duikelrek en grote schommel. Vanuit uw stoel heeft u goed zicht op uw kinders. Spelen maar! Vraagt u bij het boeken naar deze speciale plaatsen.

 • Kinderboerderij de Kleine Duiker en natuurspeeltuin Barend Bos.
 • Zwembad Inge De Bruijn in Barendrecht (overdekt)
 • Waal- en Weidebad Heerjansdam (openluchtzwembad)
 • Treintje Maasoever Spoorweg. Het treintje rijdt langs de oever van De Oude Maas, door de bossen, over een spoorbrug en door een spoortunnel.
 • Kinderdoepad Carnisse Grienden
 • Aardbeien, appels of bloemen plukken bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon.

Dit zeggen onze gasten:

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-08-2021

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (7 & 9 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2021

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-07-2020