Jachthaven Rotterdam: Thuishaven op slechts 10 minuten van Rotterdam

Onze jachthaven vlakbij Rotterdam is met de auto in 10 minuten aan te rijden vanuit het centrum van de havenstad. Je vind ons ter hoogte van Barendrecht aan rivier de Oude Maas. Midden in de Randstad met goede verbindingen naar mooie vaargebieden zoals de Biesbosch, Brielsemeer, Haringvliet en Hollands Diep. Bij onze jachthaven zul je je zeker thuis voelen: het is een plek om te onthaasten en te genieten.

 

Een gezellige jachthaven nabij Rotterdam

Op zoek naar een jachthaven in de buurt van Rotterdam? Ter hoogte van Barendrecht, op Recreatiepark de Oude Maas, vind je Maritiem Centrum Barendrecht. Dit is onze jachthaven en is zowel via land als het water goed te bereiken.

We bieden 127 ligboxen met afmetingen tussen de 6 en 18 meter. Daarnaast beschikken we over brede luxe steigers, die zijn voorzien van stroom en waterpunten. Ook zijn alle benodigde veiligheidsmiddelen aanwezig.

Voor onze jachthaven vlakbij Rotterdam kun je kiezen uit verschillende contracten, zoals een jaarplaats voor je boot. Maar je kunt ook kiezen voor een zomerligplaats in combinatie met een winterstalling op wal of in onze botenloods.

Naast vaste ligplaatsen zijn er ook ligplaatsen vlakbij Rotterdam per nacht te huur. In het zomerseizoen raden wij aan om vooraf te reserveren. Het zomerseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Kom je in die periode toch onverwacht om één of meerdere nachten in onze haven doorbrengen, meld je dan bij de receptie!

Jachthaven in de buurt van Rotterdam

 

Faciliteiten bij de jachthaven

 • Receptie (7 dagen geopend – buiten het seizoen op zondag gesloten)
 • Wifi (gratis)
 • Een beveiligd terrein d.m.v. slagbomen en camera’s
 • Ruime parkeerplaatsen (gratis voor vaste ligplaatshouders)
 • Sanitairgebouw met douches en toiletten (gratis)
 • Invalidentoilet en -douche
 • Baby verschoonruimte
 • Wasserette met wasmachines en drogers
 • Speeltuin voor de allerkleinsten
 • Fietsverhuur
 • Broodjesservice
 • Mini winkel

 

Faciliteiten in de buurt van de jachthaven

 • Supermarkt (mét bezorgservice)
 • Bakker
 • Snackbar
 • Pannenkoekenhuis de Oude Maas
 • Kinderboerderij De Kleine Duiker
 • Kanoverhuur
 • Binnen- en buitenzwembaden in Heerjansdam en Barendrecht
 • Golfbaan Rhoon

 

Trailerhelling nabij Rotterdam

Wil je je boot te water laten vlakbij Rotterdam? Voor slechts €12,50 per keer is onze helling te gebruiken voor particulieren met een boot op een trailer. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart af te nemen voor €100, of een jaarabonnement voor onbeperkt gebruik van de helling voor €195. Dit abonnement kun je combineren met een trailerstalling, zodat je boot en trailer hier het hele seizoen of jaar staan. Anders kun je altijd tijdens het varen je auto en trailer achterlaten op ons afgesloten stallingsterrein.

Met onze brede helling, trekker en bootwagen kunnen wij op een snelle en veilige manier boten tot 55 ton hellingen. Schepen met een gewicht tot 4 ton zetten wij ook op transport. Is de boot meer dan 4 ton, dan kunnen wij een mobiele kraan voor je inhuren. Wij beschikken wel over een mastenkraan en een afspuitplaats.

Trailerhelling op jachthaven Rotterdam

Stalling voor je boot vlakbij Rotterdam

Op zoek naar een (winter) stalling voor je boot vlakbij Rotterdam? Onze jachthaven is ook voorzien van alle benodigde faciliteiten om aan wal jachten en boten te stallen. Dit kan voor een korte periode of een heel seizoen.

De botenloods beschikt over een oppervlakte van 1.800 m² en is volledig geïsoleerd. Hierdoor staat je boot altijd vocht- en vorstvrij gestald, ideaal om je boot in de winter te stallen! De buitenstalling is zo’n 5.000 m².

Als het nodig is, kun je ook werkzaamheden (laten) uitvoeren aan je schip. Wij hebben geen eigen jachtservice in beheer. Wel hebben wij goede ervaringen met een aantal gerenommeerde jachtservice bedrijven, die onderhoud en reparaties aan jouw boot kunnen uitvoeren op ons terrein.

Dit zeggen onze gasten:

Al sinds 1998 staan wij op Recreatiepark de Oude Maas wat toen nog Camping de Oude Maas heette. De afgelopen 20 jaar hebben wij veel zien veranderen en verbeteren. Vroeger was er ook een kantine en een telefooncel want nog niet iedereen had een mobieltje en moest je naar de cel om te bellen. In 2001 werden er chalets geplaatst en kwamen alle stacaravans op 1 veld bij elkaar waar wij ook staan. De toiletgebouwen zijn geheel gerenoveerd en er staan nu ondergrondse containers voor gescheiden afval. Ook zijn pas alle paden opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst voor de verhuur maar ook voor de verkoop. Wij vinden het heerlijk hier op de camping; het is rustig maar toch erg gezellig.

Jan en Thea Pieters
Geplaats op: 07-10-2018

Met veel plezier komen wij al jaren op Recreatiepark de Oude Maas. Wij staan met onze tour caravan op – vinden wij - een van de mooiste plekken op het park, namelijk op een van de comfortplaatsen met heerlijk uitzicht over de rivier. Onze boot ligt in de ernaast gelegen jachthaven want ik vind het heerlijk om te vissen op de Oude Maas. ´s Avonds zitten we dan heerlijk voor onze caravan te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Peter en Sjannie van Hout
Geplaats op: 15-08-2021

Ter toeval ontdekten wij op doorreis naar Zuid-Frankrijk de camperplaatsen bij Recreatiepark de Oude Maas. Sinds die ene keer komen wij regelmatig terug om een paar nachten heerlijk bij te komen op een van de 11 camperplaatsen die uitzicht bieden op de jachthaven of op de rivier. Het zijn ruime verharde plaatsen met eigen elektra en water. ’s Morgens halen we dan bij de receptie vers gebakken broodjes en croissantjes en zoeken we een leuke fietsroute uit voor die dag. Meer heb je toch niet nodig?

Rien en Anja de Zwart
Geplaats op: 14-07-2020

In de meivakantie hebben we met onze meisjes (7 & 9 jaar oud) gekampeerd op het veld met de nieuwe speeltuin. We hebben geen kind aan ze gehad! Daarnaast is het sanitair nieuw en schoon, het personeel vriendelijk, en er is veel te doen in de direct omgeving. We kunnen het iedereen aanraden!

Thirza Plomp
Geplaats op: 03-09-2021

Als ruim 8 jaar ben ik een tevreden klant en heb het hier erg naar mijn zin. Er liggen hier 2 boten van mij waarvan één boot in de zomer in de haven en in de winter op de wal en de andere, een wat kleinere boot, staat het hele jaar op de wal. Met die boot maak ik dan gedurende het hele jaar gebruik van de brede en makkelijke trailerhelling. Het is terrein en de haven zijn goed onderhouden, heel netjes en opgeruimd en het is er goed georganiseerd. Waar ik ook blij mee ben is dat het makkelijk bereikbaar is en goed beveiligd. Zonder goed en gemotiveerd personeel is dit uiteraard niet mogelijk. Kortom, ik blijf hier nog wel een poosje!!

Johan van der Voorde
Geplaats op: 04-02-2019